Forsyningssikkerheden topper i Thy, på Mors og Thyholm.

8. september 2018

I en ny artikel fra Dansk Energi lyder det, at vi i Danmark er blandt de allerbedste i Europa, når det gælder forsyningssikkerhed.  I en årrække har den danske forsyningssikkerhed ligget over 99,99 procent. Og ser man isoleret på 2016 – det seneste år opgørelsen er lavet – deler Danmark førstepladsen med Schweiz med blot 19 minutter uden strøm. Til sammenligning måtte svenskerne og nordmænd undvære strøm i henholdsvis halvanden og over to timer.

Men i Thy, på Mors og Thyholm præsterer Thy-Mors Energi Elnet A/S bedre end det danske landsgennemsnit - alle andelshavere i Thy-Mors Energi har nemlig strøm i stikkontakten 99,998% af tiden.

Omlægningen af luftledninger til jordkabler er svaret på den stabile netdrift i Danmark – en omlægning, som flere europæiske lande stadig har til gode. Thy-Mors Energi Elnet A/S afsluttede i efteråret 2016 kabellægningen af elnettet til og med 10kV, og netop kabellægningen af områdets luftledninger er afgørende for, at Thy-Mors Energi Elnet A/S i dag kan sikre andelshaverne en stabil levering af strøm.

- Vi er stolte af at ligge helt i top, når det gælder stabil levering af strøm. Kabellægningen af elnettet i Thy, på Mors og Thyholm har været et mangeårigt projekt med betydelige investeringsbeløb, som nu kommer vores andelshavere til gode. Den positive effekt kan vi kun være meget tilfredse med, forklarer Kristian Tilsted, Teknisk chef i Thy Mors Energi.

  
  Læs hele artiklen fra Dansk Energi her.

Tilbage